Segelflygteori för nya segelflygare 16 Jan!

Den 16:e Januari 2014 drar Östra Sörmlands Flygklubbs årliga teorikurs igång igen. Efter kursens 14 sammanträden kommer de deltagande att ha lärt sig all den teori de behöver för att ta sitt segelflygcertifikat. I slutet av kursen kommer vi även att hålla en examination för att sätta kunskapen på prov. Kursen kommer hållas i Gamla stan i Stockholm. Det är 7 stycken ämnen som skall läras ut, tillexempel Allmän flyglära, Navigation, Instrumentlära, Aerodynamik, Meterologi med mera. Segelflyghandboken

Att gå teorikursen är ett mycket bra första steg mot sitt segelflygcertifikat. Är du, eller känner du någon som vill börja segelflyga, tveka då inte att kontakta oss på mail info@osfk.se eller skriv några rader i utbildningsformuläret under menyfliken Utbildning > Lär dig flyga. Du behöver inte vara klubbmedlem för att gå utbildningen.

På bilden visas Segelflyghandboken. En av de två böcker vi använder oss av i utbildningen. Segelflyghandboken tillsammans med Svenska segelflygförbundets teoribok i segelflyg är en oslagbar combo som vi med under kursens gång kommer att arbeta oss igenom tillsammans, för att du ska kunna få ditt segelflygcertifikat så smidigt som möjligt.

Kommentarer inaktiverade.