Motorflyg

Motorflyg på Vängsö

På Vängsö Flygplats håller vi på med det mesta inom privat motorflyg, tävlingsflyg, sjöflyg, mörkerflygning, IFR-flygning och naturligtvis flygning som rent nöje och transportmedel, kanske för att hälsa på vänner och bekanta runt om i landet eller bara en sväng runt uppe i luften. Annars är populära utflyktsmål Visby, andra flygklubbar i landet samt inte minst Fjäderholmarna i Stockholm med vårt sjöflygplan. Klubbens flygplansflotta är diversifierade och ger medlemmarna möjlighet till många olika typer av flygning.   

Tveka inte att hälsa på oss om du har bil- / flygvägen förbi eller vill ta ditt privatflygcertifikat.

ÖSFK har ett antal motorflygplan i klubben


Piper PA 28-181 Archer II SE-KTU

KTU är vår andra PA 28-181, inköpt från Kalmar hösten 2017.

Den kommer vid sidan av MLT att användas, förutom av våra ”färdiga piloter”, i vår skolverksamhet och övrigt uppdragsflygverksamhet. Instrumenteringen är, eller kommer bli likvärdig med MLT.

 

 


Piper PA 28-181, Archer II SE-MLT

PA28-181 (Flygande Holländaren) Inköpt från Holland 2016 Kraftfullt komplement till våra övriga motorflygplan. Den har full instrumentering och kommer så småningom att användas i skolning. 


 SOCATA Rallye SE-FSD

SOCATA Rallye inköpt sommaren 2020 är klubbens senaste tillskott. Den används till medlemsflygande och även i klubbens skolverksamhet.

 

 

 

 


PA25-235, Pawnee  SE-KHK

SE-KHK1_30x25pxPA25  Pawnee används vid bogsering av segelflygplan. Detta är en flygplanstyp som ursprungligen är avsett för flygbesprutning men som nu är allmänt använt av segelflygklubbarna i Sverige och många andra länder. Planet har en motoreffekt på 235 Hk och är en riktig robust arbetshäst för klubbens segelflyg.

 

 

 

 


Piper PA-18A-150 Super Cub

CKBSuper Cub, Inköpt 2017. Sporrhjulsplan, bogseringsutrustad varför den använd som reservplan för SE-KHK.


SE-KBT, Christen A-1 Husky 180 hk. 1988 års modell

Inköpt 2019. Den kommer flygas på flottörer sommartid och är stationerad vid Vängsö Sjöstation.