Motorflyg

Motorflyg

På Gnesta/Vängsö Flygplats håller vi på med det mesta inom privat motorflyg, tävlingsflyg, sjöflyg, mörkerflygning, IFR-flygning och naturligtvis flygning som rent nöje och transportmedel, kanske för att hälsa på vänner och bekanta runt om i landet. Annars är populära utflyktsmål Visby, andra flygklubbar i landet samt inte minst Fjäderholmarna i Stockholm med vårt sjöflygplan.

Klubben har i dagsläget två egna flygplan; Piper PA-28 Archer II 180 hp. samt en nyligen (2016) inköpt Super Cub. Vi har även tillgång till en Maule M-4 på flottörer. Vi har genom samarbete ytterligare en PA-28 Warrior samt ett ultralätt flygplan CTSW till förfogande. Många motorflygare som tidigare segelflugit brukar dessutom bogsera segelflygplan med klubbens Piper Pawnee. Detta är en möjlighet att få fri flygtid. Kravet är dock att du har kunskap / erfarenhet om segelflyg. ( Våra segelflygare ställer "stora" krav på våra bogserpiloter ). Dessutom har vi privata motorflygplan i klubben. Tag gärna kontakt med oss om du behöver hangar eller uppställningsplats för ditt plan.              

Under vintern så har flygplanen inkopplade motorvärmare så att motorn är varm när man skall starta. Detta skonar flygplan och spar tid. Vårt hemmafält är naturligtvis Gnesta/Vängsö Flygplats som vi själva äger. Fältet är ett gräsfält med fyra banor, (se vidare under FLYGFÄLTET ). Bana 33/15 är utrustad med belysning för att vi skall kunna landa i mörker. Detta gör att vi även kan genomföra mörkerutbildning.

Vår servering är nästan jämt öppen under vår, sommar, höst och oftast på helgerna under vintern och där finns alltid andra flygintresserade att prata med och som kan visa dig runt på vårt flygfält eller svara på frågor.

Tveka inte att hälsa på oss om du har bil- / flygvägen förbi eller vill ta ditt privatflygcertifikat.

Har du frågor som rör utbildning eller bara generellt om motorflyg, vänligen kontakta vår motorflygchef

(se kontaktuppgifter på kontaktsidan)