Motorflyg

Motorflyg på Vängsö

På Vängsö Flygplats håller vi på med det mesta inom privat motorflyg, tävlingsflyg, sjöflyg, mörkerflygning, IFR-flygning och naturligtvis flygning som rent nöje och transportmedel, kanske för att hälsa på vänner och bekanta runt om i landet eller bara en sväng runt uppe i luften. Annars är populära utflyktsmål Visby, andra flygklubbar i landet samt inte minst Fjäderholmarna i Stockholm med vårt sjöflygplan. Klubbens flygplansflotta är diversifierade och ger medlemmarna möjlighet till många olika typer av flygning.   

Tveka inte att hälsa på oss om du har bil- / flygvägen förbi eller vill ta ditt privatflygcertifikat.

ÖSFK har ett antal motorflygplan i klubben


Evektor SportStar RTC SE-MMB
SE-MMB inköptes från Frankrike 2021 och är klubbens senaste tillskott i flygplansflottan. Den har modern EFIS instrumentering med två digitala dispalyer av typ Dynon SkyView. Maskinen används i skolning, medlemsflygande och i brandövervakning.


Evektor SportStar RTC SE-MMC
SE-MMC är tvillingen till SE-MMB även denna maskin är inköptes från Frankrike 2021. Den har samma modern EFIS instrumentering bestående av två Dynon SkyView skärmar. Maskinen används i skolning, medlemsflygande och i brandövervakning.

 

 

 


Piper PA 28-181, Archer II SE-MLT
PA28-181 (Flygande Holländaren) Inköpt från Holland 2016 Kraftfullt komplement till våra övriga motorflygplan. Den har full instrumentering och kommer så småningom att användas i skolning.

 

 

 


SOCATA Rallye SE-FSD

SOCATA Rallye inköpt sommaren 2020 är klubbens senaste tillskott. Den används till medlemsflygande och även i klubbens skolverksamhet.

 

 

 

 


PA25-235, Pawnee  SE-KHKSE-KHK1_30x25px

PA25  Pawnee används vid bogsering av segelflygplan. Detta är en flygplanstyp som ursprungligen är avsett för flygbesprutning men som nu är allmänt använt av segelflygklubbarna i Sverige och många andra länder. Planet har en motoreffekt på 235 Hk och är en riktig robust arbetshäst för klubbens segelflyg.

 

 

 


CKBPiper PA-18A-150 Super Cub

Super Cub, Inköpt 2017. Sporrhjulsplan, bogseringsutrustad varför den använd som reservplan för SE-KHK.

 

 

 


SE-KBT, Christen A-1 Husky 180 hk. 1988 års modell

Inköpt 2019. Den kommer flygas på flottörer sommartid och är stationerad vid Vängsö Sjöstation.