Vill du börja segelflyga nu i vinter 2015?

Vill du börja segelflyga?!

Då är Östra Sörmlands Flygklubbs årliga teorikurs ett superbra tillfälle för dig att ta ditt första steg. Även om du är osäker på om flygning är någonting för dig så har du ingenting att förlora på att gå teorikursen. Kursen är helt fristående och du binder dig inte till klubben genom att gå på teorikursen. Om du efter kursen väljer att börja flyga i Östra Sörmlands flygklubb så kan du tillgodoräkna dig all teori du läst och klarat av. Om du klarar av alla moment så är hela teorin för ditt segelcertifikat avklarat!

Den 14:e Januari 2015 drar vi igång igen. Kursupplägget är samma som tidigare år (varför ge upp ett vinnande koncept?). Efter kursens 14 sammanträden kommer de deltagande att ha lärt sig all den teori de behöver för att ta sitt segelflygcertifikat. I slutet av kursen kommer vi även att hålla en examination för att sätta kunskapen på prov. Kursen kommer hållas i Gamla stan i Stockholm. Det är 7 stycken ämnen som skall läras ut, tillexempel Allmän flyglära, Navigation, Instrumentlära, Aerodynamik, Meterologi med mera.Image 013

Vill du, eller känner du någon som vill, eller har funderat på att börja segelflyga så tveka inte att höra av dig till kursarrangören. Skicka ett mail till Alexander Koski, alexander.koski@osfk.se (Östra Sörmlands Utbildningskoordinator) så mailar vi ut mera information, aktuellt mobilnummer finns även listat på sidan Kontakt om du hellre vill ringa och prata.

När sommaren väl kommer tillbaka och du besitter all flygteori du lärt dig från kursen har du de bästa förutsättningarna för att hoppa in i ett segelflygplan med en lärare och snabbt och enkelt och utan problem påbörja den praktiska biten och det är stor chans att du redan samma säsong lyckas genomföra din första ensamflygning! Men hela resan startar med teorikursen nu i Januari så tveka inte att höra av dig!

Kommentarer inaktiverade.