Nordiska Junior mästerskapen i segelflyg i Falköping 2014

Nordiska Junior mästerskapen i segelflyg i Falköping 2014

De två första veckorna i augusti ska nordens bästa junior segelflygare i klubbklassen koras. Det är i Falköping allt händer. Sverige, Norge och Danmark finns representerade med ett tiotal flygplan. Från Östra Sörmlands Flygklubb har Fredrik Brandt med ett lag på två, ställt upp med flygplanet LS-4. Alla i laget är supertaggade och kommer att ge 100% de två kommande veckorna. 

Vi var den tredje flygplanstrailern som anlände till Falköpings flygfält på fredagen innan tävlingen. Montering påbörjades och framåt kvällen var vi klara med allt och redo för morgondagen. Flygplanet står inklätt i sitt regnkapell för att skyddas mot väder och vind under natten. Imorgon är det bara att ta av kapellet, göra daglig kontroll och köra på! 

 

WP_20140802_10_32_03_Pro

WP_20140802_19_23_56_Pro

Den första tävlingsdagen ställdes alla flygplan upp på startbanan och med två bogsermaskiner var alla de tävlande uppe i luften på cirka 40 minuter. Nu kan laget på marken slappna av och lyssna på piloternas taktiksnack över radion. Bilden visar en landande Piper Pawnee som kommer dra upp Fredrik som är nästa på tur. 

WP_20140809_11_45_03_ProVill du läsa mera om tävlingen och är intresserad över hur tävlingen slutade kan du gå in på Segelflygets hemsida här.

Kommentarer inaktiverade.