Provlektion

bannertom

Motorflyg –

Provlektion

Vem har inte drömt om att flyga fram genom luften högt över marken? Att enkelt och snabbt åka från ställe till ställe. Nu har du chansen att prova på motorflyg. Med hjälp av en stark motor framme i nosen på flygplanet flyger du fram över den sörmländska naturen. Tillsammans med din instruktör kommer du att få styra planet uppe i luften. I provlektinoen ingår följande:

1Flygning

Du flyger med någon av klubbens tvåsitsiga motorflygplan med dubbelkommando med en erfaren flyglärare eller instruktör. Du kommer sitta i pilotsits med din flyglärare till höger i passagerarsätet.Väl uppe i luften får du prova att spaka själv om du vill, eller bara njuta av den underbara utsikten och att vara fri som fågeln.Med flygplanets höga hastighet kan ni hinna med en ganska lång distans under din flygning.

 

1Teorigenomgång

Före flygningen kommer du att få en  grundläggande teorigenomgång på marken innan vi går igenom flygplanet vi kommer att flyga och visar alla dess instrument. Du kommer att  lära dig hur man läser av dem, hur man kontrollerar alla reglage och hur du styr flygplanet. Har du bekanta med dig få de också vara med på genomgången. Om ni har några frågor eller funderingar så svarar vi givetvis på dessa.

Ditt presentkort gäller i 2 år och vi flyger motorflyg året om så länge flygfältet är tillräckligt fast i marken. Om du efter din flygning bestämmer dig för att ta motorflygcertifikat får du givetvis tillgodoräkna din flygning till utbildningen.

Låter detta som någonting för dig? Ta kontakt med Sven Blomberg, för presentkort utskick och betalning på mailen sven.blomberg@osfk.se eller på mobil, 0707 92 92 29 så ordnar vi ditt ditt presentkort.

Pris: 1 800:-

 

Kontaktperson för inbokning av provlektion i Motorflyg:

Krister Lundberg – 0761 34 83 95

Segelflyg –

Provlektion

Vill du ge bort en annorlunda present eller prova på något som du själv inte gjort tidigare. Den perfekta presenten för alla åldrar, Oavsett gammal eller ung kommer du att ha sommarens bästa upplevelse då du får segelflyga ljudlöst över Sörmland. När ni seglar runt under molnen kommer du att få prova på att spaka flygplanet själv. I presentkortet ingår följande:

1Flygning

Du kommer tillsammans med din instruktör att bogseras upp av ett bogserflygplan. När ni är uppe på höjd kopplar ni loss från bogserflygplanet och ni seglar med ett svagt sus fram genom luften över Gnesta. Uppe i luften kommer du att få chansen att spaka flygplanet själv. Flygplanet är utrustat med dubbelkommando så instruktören bak har samma kontroller som du under flygningen. På så sätt går det enkelt att instruera hur du ska spaka för att flyga flygplanet. När ni landat efter flygningen väntar ett diplom.    

 

1Teorigenomgång

Före flygningen kommer du få en teorigenomgång på marken runt flygplanet. Vi berättar om segelflyg och om flygplanet vi ska flyga. Vi kommer att visa alla dess instrument och du kommer lära dig hur man läser av dem, hur man kontrollerar alla reglage och hur du styr flygplanet. Har du bekanta med dig få de också vara med på genomgången. Om ni har några frågor eller funderingar så svarar vi givetvis på dessa.

Ditt presentkort gäller i 2 år och säsongen är mellan maj och september. Om du efter din flygning bestämmer dig för att ta segelflygcertifikat får du givetvis tillgodoräkna dig din flygning till utbildningen.

Låter detta som någonting för dig? Ta kontakt med Sven Blomberg, för presentkort utskick och betalning på mailen sven.blomberg@osfk.se eller på mobil, 0707 92 92 29 så ordnar vi ditt ditt presentkort.

Pris: 1 800:-

Kontaktperson för inbokning av provlektion i Segelflyg:

Urban Norrström – 0730 55 88 00
urban.norrstrom@osfk.se