top of page

Flygning

Segelflyg

Du kommer tillsammans med din instruktör att bogseras upp av ett bogserflygplan. När ni är uppe på höjd kopplar ni loss från bogserflygplanet och ni seglar med ett svagt sus fram genom luften över Gnesta. Uppe i luften kommer du att få chansen att spaka flygplanet själv. Flygplanet är utrustat med dubbelkommando så instruktören i baksits har samma kontroller som du under flygningen. På så sätt går det enkelt att instruera hur du ska spaka för att flyga flygplanet. När ni landat efter flygningen väntar ett diplom.    

Motorflyg

Ni startar från en av gräsbanorna på Vängsö, klättrar upp mot 2000 fot höjd och sedan är det din tur att få testa på att spaka flygplanet själv. Du och din instruktör sitter bredvid varandra och han/hon kommer instruera dig igenom de olika manövrarna som du får testa på. Ni flyger i närheten av Vängsö och du får njuta av känslan av att för första gången ha spakat ett flygplan.

    

Teorigenomgång

Före flygningen kommer du få en teorigenomgång på marken runt flygplanet. Vi berättar om flyg och om flygplanet vi ska flyga. Vi kommer att visa alla dess instrument och du kommer lära dig hur man läser av dem, hur man kontrollerar alla reglage och hur du styr flygplanet. Har du bekanta med dig få de också vara med på genomgången. Om ni har några frågor eller funderingar så svarar vi givetvis på dessa.

Presentkort säljs endast till segelflygs provlektioner. Ditt presentkort gäller i 2 år och säsongen är mellan maj och september. Om du efter din flygning bestämmer dig för att ta certifikat får du givetvis tillgodoräkna din flygning till utbildningen.

Pris för presentkort på segelflyg provlektion: 2.100:-

Pris för motorflyg provlektion är beroende av flygplan, skicka in en anmälan så återkommer vi med mer info.

För bokning av flygningen:
Skicka ett mejl till provlektion.osfk@gmail.com med ditt namn, längd och vikt så kontaktar vi dig för att boka in ett datum som passar. Vi flyger alla helger mellan maj och september när vädret tillåter.

Segelflygning är en sport som genomförs när väder och teknik tillåter. Skulle din flygning ställas in, bokar vi om lektionen. Du riskerar inte att förlora ditt presentkort så länge du tagit kontakt med oss innan presentkortet gått ut.

Att tänka på för dig som ger bort en presentkortsflygning:
Flygningen får inte komma som en överraskning för den som ska genomföra flygningen. Personen behöver vara nykter, förberedd och i god form för att genomföra flygningen.

Att tänka på för dig som ska flyga:
Kom väl utvilad och i god form, så du kommer njuta mer av din flygning. Drick ordentligt med vatten,  ta med solglasögon och ha solskyddsfaktor och huvudbonad. Möjlighet att byta till varmare kläder är rekommenderat för kyligare dagar då temperaturen avtar drastiskt på höjd. Har du problem med åksjuka eller illamående, erbjuder apoteket receptfria läkemedel.

DSC_1042.jpg

Häng med på en provflygning

Testa något nytt

Är du nyfiken på hur det känns att flyga eller intresserad av att ta ett flygcertifikat? Då är en provflygning en fantastisk möjlighet. Vi erbjuder provlektioner både i segelflyg- och i motorflygplan. Kontakta oss gärna med eventuella frågor eller för mer information för att boka in din provflygning.

bottom of page